ГРАМАТИКА ЧИ СЛОВА

Граматика то основа, без неї нікуди. Але не все одразу. Поступово. Повільними, малими, впевненими кроками. Прагнете майстерно володіти польською чи навіть українською, треба багато читати. Не просто пасивно дивитися фільми. Ні. Саме читати.
.
Таким чином наш мозок відкладає слова у довготривалу пам'ять. Але вчити мову — це зусилля.  Одразу кажу, нічого на раз-два не дається. У всьому потрібно прикладати максимум зусиль. 
Звісно, якщо ви хочете знати мову неповерхнево, а грунтовно.
.
А що значить грунтовно? Значить те, що ви вчите мову один раз, але якісно. А не косо-криво, аби живо, знаю два слова і думаю, що всі вмію. Чи будете ви вміти писати свої думки на будь-які теми польською, чи будете ви вміти так викрутити те слово у будь-якій ситуації, аби все звучало грамотно та лаконічно. Звісно, можна і перекрутити слово, бо ітак зрозуміють.
.
Але тут ви вже обираєте, яке життя хочете мати. Працювати і далі на низькооплачуваній роботі, прибираючи в  готелі, чи все таки ви скажете собі, що гідні кращого життя.
.
А що для цього потрібно? Лише ваше бажання розвиватися та рухатися вперед. Бо стояти на місці — це поразка.
.

Я так розумію, що ті, хто вже живуть в  Польщі, чітко, як ніхто, розуміють, наскільки потрібне знання мови.
.
 Є й такі, які живуть тут роками. Але так і не навчилися правильно говорити. Мовне середовище дає своє, але якщо ви маєте фундамент, базу, основу і прагнете вивчити мову не тяп-ляп, а гідно.
.
 Відповідно будете розмовляти своїми фразами, а не зазубреними з підручників.
.
Про мій метод @polski_bardzo_dobrze 
.
#польскийязык #польськамова#польскийязык 

Коментарі

Популярні публікації