Щоб заговорити, треба не так багато!

Аби заговорити будь-якою іноземною мовою, треба знати не так багато слів. Не треба сидіти та зубрити всі слова, які стосуються теми їжі чи відпочинку. Достатньо лише практичного мінімуму.
☝️
Мені здається, нам спеціально вбивають в голову поняття, що вчити іноземні мови складно та майже неможливо. Але люди-відчайдухи, які беруться за це, доводять протилежне.

І я їм вірю. Вірю, бо сама переконуюсь, що діло лише в практиці. Слова можна запам*ятати за допомогою постійного повторення та обов*язкового прописування. А граматику — роблячи вправи та слухаючи і читаючи. Мозок як машина, автомат. Як його налаштуєш, так і поїде.
🍀
І робити помилки — це нормально. Не бійтеся говорити. Не бійтеся, що вас виправлять. От уявіть, що хтось так само, як ви, вчить українську, але може говорити майже без помилок.
😉
Уявляєте, скільки зусиль людина приклала, аби так говорити. 
Так само виглядаєте і ви в очах іноземців. І ще раз кажу, я ярий противник коротких відео на ютубі, де розбирають чи то фільми, чи подають потрібні слова. І толку з того.
🌷
Ви почули і забули. Якщо не прописали, якщо не знаєте, як ліпити ті слова докупи. Треба вчити одразу розмовні фрази, але розуміти, чому у них слова мають саме такі форми. Для цього треба знати ази граматики.
🦢 
До слова, 10 відсотків від продажу моїх відеоуроків піде на допомогу бездомним тваринам. 🦊
#польськамова

Коментарі

Популярні публікації