ПРО ВЧИТЕЛІВ В ПОЛЬЩІ

Для тих, хто хоче працювати вчителем у Польщі. Або в дитячих садках або ж в класах 1 до 3. Треба мати відповідну освіту закінчену. Przygotowanie wczesnoszkolne i przedszkolne”. Інакше не приймуть на роботу. І щоб таке закінчити, треба провчитись на стаціонарі  п*ять років.
🇵🇱
 Для тих, хто хоче просто бути вчителем, то треба мати пшиготованє педагогічне. Ну, звісно, якщо ваш диплом, який ви маєте після навчання в Україні, нострифікований і воно має визнаватися, власне та ваша педагогіка, яку ви вчили в університеті. Це я ще маю взнати точно. Якщо ви шукаєте роботу вчителя, то можете подивитись вакансії на сайті кураторіум освяти. Мазовше.
🇵🇱
То в мазовецькому воєводстві із центром у Варшаві.  Вчителів завжди бракує, бо ніхто не хоче працювати за 3 тисячі злотих. Плюс діти нечемні, а батьки на зебранях прискіпливі.
🇵🇱
 Але якщо це любите, то пробуйте. У кожного інше. Якщо хочете працювати психологом, то теж треба мати освіту. Ну і податки, зуси, поляки тим всім незадоволені, бо так само ті всі пшепіси їх дістали і високі податки.
🇵🇱
 І навчання на психології дуже теоретичне, треба практики. Це я сьогодні з однією полькою говорила. 
А те пшиготованє педагогічне можна зробити і через інтернет. І будете мати в найкоротший термін. Коштує десь біля 2чи 3 тисяч злотих.
🇵🇱
 Але якщо диплом нсотрифікований і вони визнають його зі всім, то може і не треба. Пробуйте, шукайте. Нострифікуйте. Вчіть мову. 

Коментарі

Популярні публікації