Здаємо аналізи у Польщі

​​Те, що мене здивувало. Переважно у всіх приватних поліклініках, польською це przychodnia  pobierają krew z żyły, a nie z paluszka. Nawet małemu dziecku, i dorosłemu również. Jestem zaskoczona. Naprawdę. Bo jestem przyzwyczajona do tego, że na Ukrainie jest inaczej. Co chcę powiedzieć o szpitalach państwowych. Nie są tak zadbane jak prywatne. Bodobnie jak na Ukrainie. Nie tak czysto i pięknie.

Ale to wiadomo dlaczego. Morfologia krwi kosztuje 20 złotych, a moczu - 15 zł. To są warszawskie ceny.    Думаю, ви зрозуміли. Якщо ні, то пишіть. Якщо робите аналіз крові, то ціна 20, а сечі - 15 злотих.

Ну і вигляд державних лікарень відрізняється від приватних. Ну і те мене здивувало, що кров тут беруть з вени, а не з пальця. Якщо хочете з палюшка, то треба шукати, дзвонити. Але це не важко. От в лікарні на Кондратовіча дітям взагалі не приймають кров на аналіз.

Тому не варто їхати. Найкраще дзвонити, аби не витрачати час на дорогу. Тим більше, на цій вулиці зараз ремонт. Ще з сьогоднішніх спостережень. Іноземці, яка їхала вв трамваї сьогодні дали штраф.

Купила білет, але не закомпостувала nie skasowa;a biletu. Kogo, czego. Mówimy zawsze po negacji. To znaczy po partykule nie. 

Завжди буде родовий відмінок після заперечення, тобто після частки не. А ще самі поляки роблять граматичні помилки. А я то чую. Ось наприклад, сьогодні жіночка сиділа біля мене і сказала замість ludźmi - ludziami. Dziećmi, a nie dzieciami.  Тобто людьми та дітьми.

Коментарі

Популярні публікації