СВІЖІ НОВИНИ

Свіжі новини.  Нострифіковувати диломи українські мають лише юристи, правнікі і медики. Бо це може зашкодити людям, якщо немає відповідних компетенцій, які відповідають польким стандартам. Вчитися на студіях докторантскьих треба чотири роки, це як наша магістратура.
🌿
 Студіа подипльомове то просто додатково. Щоб бути вчителем в школі, треба все таки зробити таку спеціалізацію, яка відповідає польським пшепісам. Є безліч курсів, тільки треба цікавитись. і тепер, щоби зробити докторат, діє нова устава.
🌿
 Є такі школи вижше наук гуманістичних чи ще якихось. Там актуальна інформація. І ще якщо ви, наприклад, закінчили польську філологію, а хоче доктора з філософії, то теж так можна, але треба здати екзамен з філософії.
🌿
 Необов*язково йти на ту ж філологію.  Це все я особисто розпитувала. Бігала сьогодні по факультетах. Навіть в польській академії наук була. Там просто бадаєте, досліджуєте якусь тему, літературну чи філософську, чи ще якусь.
🌿
 А ще я сьогодні проводила коуч-сесію з українкою, яка приїхала на навчання до Варшави. А ще одну українку зустріла на вулиці. Вона спершу польською говорила, збирала гроші на лікування дітям. А потім я відчула акцент. Мило побесідувала, прямо біля Варшавського університету.
🌿
 Потім ще офіціанта з України. Наших у Варшаві багато. Навіть самі поляи кажуть, що українці приїжджають, активні, відкривають бізнеси, розвиваються, а полякам ітак добре.

Коментарі

Популярні публікації