СМІТТЯ

Отаке сміття сьогодні я побачила біля бєдронки і не тільки. Розкидане повсюду по Варшаві.
.

Тепер ми нарешті почнемо цінувати хвилини, проведені з рідними. Почнемо більше часу приділяти своїм дітям, де похід у маленьку полянку біля дому та зустріч із слимачком буде подією року. Ми почнемо розглядати пелюстки квітів, почнемо уважніше дивитися на небо.
.
Почнемо більше розуміти  та чути себе. 
Так само зрозуміти себе, чи та мова, яку ми вивчаємо, нам дійсно потрібна. Чи хочемо ми знати її досконало, щоб залишитися в Польщі назавжди чи нас все таки тягне додому.
.
Чому я почала писати з психологічної точки зору. Бо мова і психологія тісно пов'язані, як і все наше життя. Нам потрібно навчитися розуміти причини та наслідки всього, що відбувається  у нашому житті. Комусь трапляються не дже добрі поляки, які негативно ставляться до українців, а  хтось живе в Польщі і смутку не знає.
.
 Бо все залежить від людини, все в нашій голові. І треба копати дуже глибоко, аби знати причини всього, що відбувається у вас зараз.
.
 Та що казати, навіть при переписці видно, чи є в людини внутрішня образа на світ чи ні. Але, я вважаю, що еміграція йде тільки на користь.
.
 Бо ти стаєш сильнішим, ти береш відповідальність за все довкола у свої руки. Ти вчишся долати перешкоди, ти починаєш розуміти свої істинні цілі. Ти починаєш врешті шукати себе.
.
Ти втомлюєшся жити за правилами, які тобі нав'язані. Тому мова вам потрібна, насамперед, для досягнення цілей.
.

І якщо ви це зрозумієте, будете точно знати, яку ціль хочете досягти, то мову вивчите на раз, два і не треба буде тягнути кота за хвіст.
.
 Але якщо ви не бачите свого майбутнього у Польщі, лише тимчасово, то знання вам потрібні теж неглибокій, на вашу думку.

Коментарі

Популярні публікації