ШТРАФ

Чи можна вивчити польську самостійно. Я вважаю, що можна, але тільки із відеоуроками і щоб там хтось пояснював, як правильно читати і так далі.
.
 Ну уявіть, що ви зовсім не знаєте німецької, відкриваєте книжку, а там темний ліс. Тобто ви ні читати, ні писати не вмієте. Ви закриєте ту книжку, правда? От так і з зовсім самостійним навчанням. Має бути хтось, хто вмикатиме вам аудіо, правильно читатиме, пояснюватиме теорію.
.
Це якщо ви вже десь вчили одним оком, то самому якось ще можна дати раду. Але це важко, якщо ви не знаєте, які підручники хороші саме для цієї теми, а які — для іншої. Тобто ви не знаєте цілої системи мови та з якого боку підступитись.

 Саме тому вам потрібен провідник. Бо то самому якби йти в темний ліс без світла. Бо ще не зайшовши, ви злякаєтесь та вийдете, думаючи, що польська дуже важка. Але та дорога буде легкою, якщо хтось вас візьме за руку та поведе не темним лісом, а біля чистого озерця.
.
 І тоді ви самі захочете переказувати тексти  і вчитися все більше. Повірте, я знаю із свого досвіду.
.
 Ну і тепер чергове оновлення щодо карантину в Польщі. З 16 квітня на вулицю не вийдеш без маски. Чоловік начитався різного, що поліцейські на конях ловлять людей в парках та дають 12 000 зл штрафу. Цікаво, що ж буде далі?

Коментарі

Популярні публікації